Start » Att läsa på folkhögskolor i Skåne

Att läsa på folkhögskolor i Skåne

Att läsa på folkhögskolor är för många ett mycket praktiskt sätt att komma in i högskolevärlden eller skaffa sig en relevant yrkesinriktad utbildning. Andra ser det som ett kul sätt att bara lära sig något nytt, utan krav på att utbildningen ska ge resultat i form av en yrkeskarriär. Folkhögskolor erbjuder ett brett urval av utbildningar och är perfekt för den som vill byta bana i livet, eller kanske vill toppa sin nuvarande utbildning med lite spetskompetens. I Skåne finns det 17 folkhögskolor som erbjuder massor av intressanta kurser. 10 av dessa erbjuder eleverna möjlighet att bo på internat, medan många andra erbjuder stora möjligheter till distansutbildning. Att läsa på folkhögskola är kort sagt flexibelt, och det går att anpassa utbildningen efter sina egna önskemål och behov i stor utsträckning.

Folkhögskolor har ett brett utbud av kurser i Skåne

Folkhögskolor och dess fördelar

Folkhögskolan som fenomen tog sin början i Danmark på 1800-talet, och har med åren blivit mycket populärt. Många som kanske var skoltrötta under gymnasietiden har fått en andra chans att läsa upp sina betyg på en folkhögskola eller komvux. Andra inser att de helt enkelt vill byta karriär men har kanske inte möjlighet att läsa på universitet. Folkhögskolor i Skåne erbjuder också möjligheten att skaffa sig relevant kompetens för en särskild marknad, som man kanske saknar i nuläget. Kanske har du en utbildning inom media, men vill nischa denna så att du kan arbeta specifikt med IT, ekonomi eller marknadsföring. På folkhögskolor frodas den kreativitet som skolsystemet hämmar. Många folkhögskolor i Skåne samarbetar i hög grad med näringslivet så att de kan erbjuda en utbildning som företagen faktiskt vill ha.

Det finns som sagt hela 17 folkhögskolor att välja på i Skåne, bland annat i Malmö, Österlen och Eslöv. Välj studieort efter vilken typ av specialutbildningar de ger, eller studera ett allmänt program på den ort du bor närmast. Vare sig du vill bli specialpedagog, författare eller arborist finns det ett program på en folkhögskola i Skåne för dig!

Planerar du söka till en folkhögskola? Missa inte chansen att ansöka om stipendier!