Start » Bra mediautbildningar på folkhögskolor

Bra mediautbildningar på folkhögskolor

Många är idag sugna på att jobba inom den ständigt växande mediabranschen. Det finns därför många gymnasieprogram – bland annat på St Mikaelsskolan – med estetisk inriktning som förbereder eleverna inför högre utbildning Man skulle kunna tro att mediavärlden redan är överetablerad och att det inte finns plats för alla som vill komma in. Även om det stämmer att många redan vill jobba inom media så ökar dock antalet jobb för varje år. För att få in en fot gäller det bara att ha koll på vilka mediautbildningar som ger en den rätta kompetensen. Det finns mängder med bra mediautbildningar på folkhögskolor runtom i landet. Detta är ett enkelt sätt att skaffa sig relevant spetskompetens som faktiskt efterfrågas av mediaföretagen. Det praktiska med folkhögskolor är också att de finns på många platser runtom i landet, och erbjuder massor av olika mediautbildningar för den som är sugen på att börja!

Mediautbildningar och hur man kommer igång

Olika mediautbildningar på folkhögskola

Att bara ha en allmän mediautbildning räcker inte särskilt långt idag. Det råder som sagt stor konkurrens om jobben inom mediabranschen, men detta betyder inte alls att man bara ska ge upp. Allt handlar istället om att söka sig till någon av alla mediautbildningar man kan gå. Då skaffar man sig den skärpa som behövs för att verkligen sticka ut från mängden.

Exempel på mediautbildningar man kan läsa på folkhögskolor i Sverige är till exempel kommunikation. Detta är till för den som gillar att kommunicera budskap mellan företaget och dess kunder och kanske också är intresserad av sociala medier och nätverk. Kommunikation är en utbildning som ligger nära PR och marknadsföring, två områden som också handlar om att just kommunicera budskap till olika grupper. Tekniska mediautbildningar är till exempel ljud- och filmteknik, och kan vara relevant för den som vill vara med och producera tv, film och radio. Även journalistik är ett populärt yrke inom media som går att utbilda sig till på folkhögskolor, och det finns en mängd olika skrivarkurser på olika håll i landet.