Start » Viktig spetskompetens hos spelbolagen

Viktig spetskompetens hos spelbolagen

För att få ett jobb idag kan det tyckas som att man behöver vara ung, erfaren och utbildad på en och samma gång. Ungdomsarbetslösheten är fortfarande skyhög i Sverige idag, och särskilt illa är det bland de grupper som saknar utbildning. En marknad som hela tiden växer är mediabranschen, och en del av denna som också blir allt större är spelbranschen. Spelbolagen söker ständigt efter nya medarbetare och faktum är att denna bransch kan vara både lukrativ och stimulerande. Spetskompetens är viktigt hos spelbolagen, och en relevant utbildning är nästan alltid ett måste. För att skaffa sig den spetskompetens hos spelbolagen som krävs kan man till exempel gå på en folkhögskola om man saknar utbildning på universitet. Sen finns det såklart jobba där utbildningar hålls internt inom företaget, ett exempel är när man vill jobba som blackjack dealer.

Spetskompetens hos spelbolagen och hur man enklast får jobb

Spetskompetens hos spelbolagen

Exempel på spetskompetens hos spelbolagen är kommunikation, marknadsföring, IT och ekonomi. Kanske har man en universitetsutbildning inom något av dessa områden och sedan ytterligare kompetens som sätter pricken över i. Just marknadsföring är en viktig spetskompetens hos spelbolagen eftersom de hela tiden letar efter nya sätt att nå ut till sina kunder. Spelbranschen består av en mängd företag på en relativt liten yta (som i och för sig växer för varje år), så det är viktigt att man hittar innovativa sätt att sticka ut på. Gillar du onlinespel? Sikta på ett jobb i spelbranschen!

Annan spetskompetens hos spelbolagen är IT och programmering. Man kan till exempel jobba för en spelleverantör eller arbeta med att utveckla nya appar och funktioner som spelbolagen erbjuder sina kunder. Detta är en typ av spetskompetens hos spelbolagen som de ständigt skriker efter, så om du är intresserad av att programmera finns det många spännande jobb där ute. Svenska spelbolag blir allt bättre på att suga upp bra spetskompetens med relevanta utbildningar bakom sig, och erbjuder ofta stimulerande arbetsplatser och höga löner. Även om du inte räknat med att börja jobba för ett spelbolag kan det vara en riktigt spännande karriär.